Indsendt af Jesper den

Vi brugte udelukkende barkspader og gamle spader der var slippet til med en vinkelsliber.

Det bedste resultat var med de rigtige barkspader, men de gamle spader var nu heller ikke helt dumme. Båndkniven brugte vi slet ikke, barken var stadigvæk så løs cirka en til to uge efter fældningen at det var meget mere omstændigt at bruge en båndkniv.Vi havde købt to forskellige barkspader.

En med buet skær og en skærebredde på 140 mm. Pris ca. 230 kr. 

En med smalt buet skær og en skærebredde på 110 mm. Pris ca. 150 kr. Her var det den med en skærebredde på 140 mm der efter vores mening var bedst. Den havde en tilpas størelse og vægt til at skære igennem barken hvor den smallere godt kunne følles lidt for let og lille.Men nok det aller vigtigste er at man hele tiden holder barkspaden skarp, det spare både tid og kræfter. En hvæse sten kan fåes for 15 kr i et lavpris byggemarked.

 Man kunne tydeligt se hvilke stammer vi afbarkede i solskin og hvilke vi tog i regnvejr. De stammer der blev afbarket i solskin er lyse og pæne. De stammer vi afbarkede i regnvejr er mere mørke. Det bliver spændene at se om forskellen med tiden vil udjævnes.

 

NB: Vi mangler at afbarke 4 stammer som vi først får leveret senerer og så kan vi skrive lidt om hvordan det er at arbejde med afbarkningen flere måneder efter fældning.